Det kan ofte være en udfordring for boligejere at skabe nyt liv i de rum, vi opholder os meget i derhjemme. Et af de mest benyttede rum er naturligvis stuen, hvor en væg i egen farve kan skabe dynamik og være med til at gøre hjemmet personligt. Men hvordan kan man bedst komme i gang med opgaven? Vi har talt med vores maler i Esbjerg om gode overvejelser forud for projektet.

Sådan kan du tilgå opgaven

Som nybegynder er den første indskydelse ofte at supplere en af de hvide vægge med en vægfarve af anden karakter. Det er nemlig en enkelt måde at ændre et rums udtryk på. Den bedste løsning er tit at finde en af de kortere endevægge at male, da det har flere fordele. Dels er det med til at gøre et rum mere kvadratisk og harmonis, og dels er det med til at sikre, at du ikke tager en væg, som ender med at stjæle rummets opmærksomhed.

Det er dog ofte en god idé, at du kun maler en væg, fordi det gør det meget nemt at slippe afsted med resultatet. Da de fleste i forvejen har hvide vægge, og da hvide vægge fungerer godt til næsten alle farver, kan du vælge efter din egen personlige smag.

Det er dog værd at huske, at det er vigtigt, din vægfarve også passer godt til den type møbler og indretning, som du har. F.eks. kan den sorte farve på endevæggen let gøre dine møbler mere usynlige, hvis de f.eks. også er sorte. En løsning her kan være at få fat i et farvekort, så du kan se efter mulige nuancer derhjemme. På den måde bliver det lettere at forestille sig, hvad der fungerer sammen.

En god huskeregel er desuden, at det kan være en fordel at se bort fra det, som er ”in”. Tendenser er nemlig ofte hurtigere væk igen end klassiske farver, hvormed du hurtigt kan ende med at opfatte den før så moderne farve som en nu forældet en af slagsen.