Med de stadig dyrere og dyrere priser på energi og den voldsomme inflation, er der mange, som leder efter gode måder at spare penge på. Det er nemlig blevet meget dyrere at bruge strøm og varme sin bolig op, end det nogensinde har været før. Ganske almindelige mennesker oplever derfor et stigende økonomisk pres på deres husstand – og leder af samme årsag efter måder at reducere deres forbrug på. Her kommer 3 tips.

El

Priserne på el er så høje, at de slår alle rekorder. Derfor giver det i lige netop disse tider rigtig god mening at spare på strømmen for at undgå dyre regninger. Desuden giver det altid mening at minimere sit forbrug, hvor det er muligt, da vi dermed er med til at passe bedre på vores fælles miljø.

Nogle af de mest almene råd er, at man skifter til apparater med lavere strømforbrug og sørger for at minimerer standby-forbruget derhjemme. Når man skal skifte til ting med lavere elforbrug, er der ofte små ting som at skifte til LED pærer, der kan være med til at gøre en forskel. Men det er også væsentligt at kontrollere ens hvidevarer for at se på, hvilken energiklasse, de kører med. De gamle hvidevarer kan nemt have en energiklasse, som ligger i den røde ende af skalaen, hvor en ny opvaskemaskine f.eks. kan gøre en stor forskel.

Tænk også over at evt. installere strømspareskinner, der kan slukke, så der ikke bruges standby-strøm af tv, PlayStation, internetrouter etc.

Vil du vide om du har et stort potentiale og rum for el-besparelser, så kontakt vores elinstallatør i Kolding.

Vaner

Dine vaner derhjemme kan have stor betydning for forbruget. Vidste du f.eks., at du kan spare penge på strøm alene ved at tænde for din opvaskemaskine efter kl. 21 fremfor tidligere på dagen? Eller at du ved at tage en sweater på, frem for at skrue op for varmen, også kan spare betydeligt? Eller at du sparer mange penge ved at droppe din tørretumbler?

Dine vaner spiller en stor rolle for dit forbrug. Så sørg for, at det ikke er dyre vaner, du holder dig.

Isolering

Dit hjems evne til at holde på varmen afhænger af dets isoleringsgrad. Er der mangel på isolering, så din tykkelse eller materialet ikke lever op til nutidens standarder, kan det være dyrt at holde boligen varm. Det betyder nemlig, at varmen siver ud, hvormed der går mange ressourcer til på at sende nu varme ud. Få derfor undersøgt, om dit hjem er isoleret tilstrækkeligt, eller om der skal efterisoleres.