Der kan være mange gode grunde til at shine bilen op. Måske er det bare blevet tid til at give den tro følgesvend nyt liv eller måske skal du gøre den pæn med henblik på et salg? Uanset hvad, så får du her 3 gode råd, hvormed du nemt og billigt kan give bilen nyt liv.

Vask og lak

Hvis der er noget, som giver bilen et flot look udadtil, så er det en helt ren og skinnende vogn! Skal du sælge din bil, er det vigtigt, at din bil ser flot ud på billederne i din salgsannonce, da den skal konkurrere med mange øvrige biler.

Her er en god vask og lak en nem og billig måde at få bilen til at se nyere og mere velholdt ud – kontra at tage billeder af en bil, som er beskidt.

Du kan endda vaske bilen manuelt ved blot at bruge vandslange, en god svamp og en velegnet bilshampoo.

Med hensyn til lakken, så kan du også let gøre denne flottere. Det kræver blot en god grunder, en matchende lakfarve og en forsegler. Med disse få instrumenter kan du tage dig af små ridser og skrammer, så bilen fremstår hel og passet og plejet til perfektion.

Indvendig rengøring

Hvis bilen er flot udenpå, men roder og er beskidt indeni, så blegner det positive udtryk udefra. Det er altid rart, hvis bilen både dufter godt og ser flot ud inden i. Her er det naturligvis vigtigt, at man ikke ryger i sin bil, hvilket sætter sig i kabinen.

Et godt tip er at få renset sine sæder godt igennem for pletter og lugt, så man har lyst til at sætte sig ind i bilen. Få også tørret af for støv overalt og smør evt. under sæderne, så de glider nemt. Det er den slags detaljer, der gør en verden til forskel.

Renovering af fælgene

Fælge er ofte noget af det, der giver bilen et særligt lækkert udtryk. Men er dine fælge blevet grimme at se på, bør du måske få dem renoveret. Se derfor, om du kan finde et sted i dit lokalområde, hvor de tilbyder sandblæsning af metal og evt. kan give en god coating. En god sandblæsning er med til at give en ren fælg, som så evt. kan efterbehandles med en maling.