Det er en stor investering, men det kan i mange tilfælde være en nødvendighed. Taget har nemlig enorm betydning for resten af huset, så hvis det ikke er i tiptop stand, så får det hurtigt negative konsekvenser for resten af huset. Det er derfor vigtigt at man får skiftet taget i god tid, så resten af huset ikke ender med at tage skade. Vi har i denne artikel samlet vores 3 bedste råd til dig, der går med tanker om et nyt tag.

Bestil tid til et tagtjek

Hvis man ikke har den store erfaring, så kan det være nærmest umuligt at vurdere, om der reelt er behov for et nyt tag eller der blot skal lidt reparationer til for at taget kan holde i flere år endnu. Selvom taget måske ser slidt ud, kan det nemlig sagtens være, at det blot har brug for en tagrensning. Det er derfor altid en god idé at søge rådgivning hos en professionel tagdækker, inden man tager beslutningen om et nyt tag. Mange tagdækkere, bl.a. Jysk Tagkompagni, tilbyder et gratis tagtjek, så du kan få råd og vejledning ud fra dit tags tilstand – og det er værd at tage med, når du går med overvejelserne om et nyt tag.

Sørg for et godt undertag

Det er ikke kun taget, der beskytter huset mod vind og vejr. Det er i høj grad også undertaget. Et nyt tag kan derfor hurtigt være penge lidt ud ad vinduet, hvis undertaget ikke er i en god stand. Det er nemlig undertagets stand, der har betydning for, hvor længe det nye tag rent faktisk kan holde. I mange tilfælde vil det derfor være en god idé at få skiftet undertaget ud i forbindelse med at der skal lægges et nyt tag, så dette undertag kan holde til vægten og samtidig sikre tagets holdbarhed.

Skift tag til vinter

Det kan umiddelbart virke til at taget er noget, der kan og bør skiftes om sommeren, men det er faktisk slet ikke tilfældet. I mange tilfælde kan det være en fordel at få taget skiftet om vinteren af især to årsager. For det første regner det mindre om vinteren, og det er en kæmpe fordel for tagdækkerne – og for det andet er håndværkernes ordrebøger generelt mindre fyldte om vinteren og du vil derfor nemmere kunne finde en håndværker, der har tid til projektet. Det kan derfor være en god idé at få skiftet taget ud mellem december og april.