Er du for nyligt blevet ejer af et sommerhus, eller vil du gerne vide, præcis hvad du skal gøre EFTER sommersæsonen? Så læs med her, hvor vi beskriver, hvad du skal gøre, når du gør sommerhuset klar til vinteren.
Udendørs
Dit sommerhus skal tjekkes både inde og ude. Udendørs skal du gå en runde og holde øje med disse ting.
Fladerne:
Gå en runde om dit sommerhus, hvor du holder øje med, om der er huller eller utætheder. Det er vigtigt, der ikke er dette, da det kan give problemer med fugt. Det kan f.eks. ødelægge vinduer og meget mere.
Tjek desuden træværket lige over jorden. Det er altid i dette område, der er den største påvirkning fra fugt, og derfor skal du se efter sprækker og revner her – så du både holder vejret og evt. skadedyr ude fra dit hus.
Tagrenderne:
Tjek dine tagrender, så der ikke ligger vand og hober sig op. Det kan nemlig føre til, at der sker frostsprængninger – eller at tagrenden tilstoppes, så vandet går over kanten ned ad væggen på huset. Her kan det nemlig også gøre skade.
Tjek træerne:
Har du store træer, som rager ind over dit sommerhus? Så husk at vinter og efterår byder på kraftig storm, hvorfor det er en god idé at få trimmet trækronerne, så du ikke risikere, at der ryger store grene ned på sommerhuset og gør skade.
Indendørs
Der er også mange ting at holde styr på inde i sommerhuset. Her kan du se hvilke du skal være opmærksom på, foruden almindelig rengøring og at tømme køleskab m.m.
Luk for vandet:
Det absolut allervigtigste er, at du lukker vandet af – og tømmer rørene. Dette er vigtigt, hvis du vil undgå frostsprængninger. Du kan gardere dig med frostsikringskabler, men luk alligevel vand ud af dine rør og luk for hovedhanen.
Du bør sågar hernæst tømme vand fra vaske, cisternen i dit toilet m.m. for at være helt sikker på at undgå skader.
NB! Skal du opholde dig i sommerhuset over vinteren, er det naturligvis ikke praktisk at lukke alt vand fra. I dette tilfælde bør du i stedet holde en fast temperatur i huset på minimum 8-10 grader eller mere, hvis dine rør ikke er ordentligt isolerede.
Ventilering:
Så gerne for, at der er en ventilation igennem dit sommerhus. På den måde kan du undgå problemer med skimmelsvamp, som ofte opstår i fugtige miljøer.
Køb evt. at hygrometer, som du skal have siddende omkring gulvhøjde, fordi det er her fugten primært holder til. Sigt efter tal på 65% om vinteren og 45% i sommermånederne.
Skriv et svar